Annons

…jag har gråtit och kräkts över SD.” ”Tårar rinner nerför mina kinder.”

De som inte är röstberättigade än, hur reagerar de på valresultatet? Citaten ovan är två av många reaktioner hämtade från Kamratpostens hemsida idag. Besökarna är mycket aktiva på sajten och har också skapat sina egna partier och haft ett eget val. I deras val vann Drömdemokraterna, ett parti som prioriterar miljö, skola och trygghet och har frihet och lycka som paroll.   
Men i det riktiga valet, har skolan verkligen åkt upp på agendan? Ola Lindholm är chefredaktör för Kamratposten.  
– Skolan har åkt upp på dagordningen men det är en sak är vad man talar om under valrörelsen. Jag hoppas det ger effekt och att debatten fortsätter, säger han dagen efter valet.
Det behövs en fortsatt lika intensiv debatt om skolan, som är det långsiktigt viktigaste för ett samhälle, menar han.
– När man säger så låter det som en floskel. Men skolan ÄR viktigast. Och jag är rädd att debatten fastnar i diskussioner om organisationsformerna, om friskolor och vinster och annat. Vi får inte glömma bort kärnan:
– Det är barnens vardag som måste lyftas. Nu har det varit mycket diskussion om de vuxnas i skolan och för lite om barnen, säger Ola Lindholm.
Återigen bekräftat: skolan är viktigast. Inte bara i valet utan varje dag! För alla som går i skolan eller som arbetar i skolan.
Nästa kommentar kommer från en politisk filosof, med bas i Skåne.

/Jane af Sandeberg

Reagera på inlägget:

Facebook kommentarer