Annons

Äntligen vardag igen – faktiskt!

Det nya året har smugit i gång i sakta mak. Jag smygjobbade lite i torsdags och det var ingen stress från mejlboxen eller telefonen direkt.

Efter drygt två veckors ledighet känner jag mig rejält utvilad och jobbsugen. Och jag längtar faktiskt på riktigt efter lite vardag. Den har ju sin tjusning trots allt, vardagen, och det bästa av allt är när man har varit ledig tillräckligt länge för att längta efter den. 

Morgontidningarna har som alltid under dessa perioder av många röda dagar och ännu fler klämdagar varit ganska tunna och även skolfrågan har haft jullov. Men i helgen kändes det som att fler än jag vaknade till liv igen. 

Utbildningsministern intervjuades i Expressen och sa där bland annat att han hoppas att det usla resultatet i Pisa-undersökningen ska leda till en diskussion som får allt fler att ifrågasätta det kommunala huvudmannaskapet.

Samma dag gick Tomas Tobé, utbildningspolitisk talesperson för M, ut i en debattartikel i DN och sa att M inte kommer att prioritera frågan om ett förstatligande av skolan. 

Även S har passat på att kliva fram i skolfrågan igen. Partiet lanserar en sajt och ett skolnätverk till vilket de söker personer som vill vara med och driva på skoldebatten. 

Medierna var snabba med att sätta fokus på klyftan i regeringens skolpolitik. Alltid kul med lite motsättningar.

Debatten om skolan ska eller inte ska förstatligas lär fortsätta länge än. Men jag tycker att det saknas en dimension i den. Vad är det egentligen var och en som vill förstatliga menar? Ska hela skolan få statlig styrning? Eller ska vissa delar ligga kvar på kommunerna och i såna fall vilka? Och vad skulle skilja från hur skolan styrdes innan kommunaliseringen? Jag är inte helt övertygad om att alla menar samma sak.

Men supervalåret är i alla fall äntligen i gång. Och det är vi på redaktionen också! Fulladdade – fast lite motigt var det trots allt att kliva upp i mörkret... 

/Anna-Lena

Reagera på inlägget:

Facebook kommentarer