Annons

Det är också ett politiskt ansvar."

Tack, Mikael Damberg (S) för de orden i torsdagens Debatt i SVT. Det är inte bara lärarnas fel och ansvar att det gått snett i svensk skola.
Medan jag ser programmet inser jag samtidigt vad som är det allra bästa med tv-serien om Klass 9 A på Mikaelskolan i Örebro. Skolan ligger i toppen av debatten igen! Skolfrågorna låg högt under varlrörelsen men sen blev det för lugnt. Jag vill inte ha pajkastning men engagemang så att vi kommer framåt.
TV-debatten (om du inte sett den kolla på svtplay.se) hade många poänger med elever som saknade bra, engagerade och pedagogiska lärare och tyckte att många lärare verkar tycka att lärarjobbet är som vilket kontorsjobb som helst samt föräldrar som tyckte att lärarna bedriver för mycket föräldrarverksamhet.
Men var var utbildningsminister Jan Björklund? Varför var du inte med i debatten? För jag tror säkert du fått vara med om du velat. Det går inte för alliansregeringen att hela tiden hänvisa till alla reformer som genomförs och sen luta sig tillbaka i fåtöljen och lägga upp fötterna på fotpallen. Nej, det är en lång resa innan effekterna av reformerna slår igenom. Det är ointressant hur lång den resan är i tiden men under denna tid måste alla i systemet få bästa möjliga förutsättningar. Och hur det ska gå till vet jag inte idag men debatten gör i alla fall att de viktiga frågorna ställs om och om igen. Och det är bra.

/Jane af Sandeberg

Reagera på inlägget:

Facebook kommentarer