Annons

Får vi en ännu mer segregerad skola nu?

Jag vill inte börja med att förklara det som är bra med rot respektive rut avdrag. Det kommer längre ner.

Förslaget om att tillåta läxhjälp med rutavdrag blir helt galet och kommer förstärka segregationen ytterligare! Att alla inte har råd med ett nyfixat badrum eller städhjälp tror jag samhället i stort kan leva med. Men en grundpelare i samhället är skolan med ett löfte att ge kommande generationer en utbildning för livet och. Skolan har ett tydligt kompensatoriskt uppdrag och måste alltid sträva efter att vara så rättvis det går. Alltid.

Att då genom skatteavdrag som gynnar de som har råd att köpa läxhjälp för sina barn är vansinne. De pengar reformen kostar bör gå till de ideella organisationer som arbetar med läxhjälp.

Rotavdrag är i grunden bra, företagare får fler uppdrag och exempelvis badrum renoveras av en fackman istället för att jag som privatperson fixar utifrån Äntligen hemma och programledare som Martin Timells instruktioner. När en fackman gör det får jag göra avdrag i deklarationen. Det är bra. Det så kallade Rutavdraget är på samma sätt bra, även om det finns många som kritiserar detta av olika skäl. Skälet att någon annan inte ska städa min skit, tycker jag inte håller med tanke på hur samhället ser ut och en del arbetar allt mer. Den som har råd att ha städhjälp bidrar också genom att anlita en vit städhjälp till samhällets ekonomi på ett positivt sätt.

Jag är riktigt bekymrad.

/Jane af Sandeberg

Reagera på inlägget:

Facebook kommentarer