Annons

Fortsätt bredda skoldebatten

Det händer mycket inom skolan kan vi konstatera – både riktigt bra och riktigt dåliga saker. För många förändringar säger många, andra hävdar att de krävs för att elevernas kunskaper ska kunna förbättras och bli mer likvärdiga igen.

En sak är säker och det är att de politiska förslagen inte kommer att minska ett valår som detta, trots att vi som Jan Björklund brukar säga genomgår en av de största förändringarna av skolan någonsin historiskt sett.

Hela den här situationen väcker så klart debatthungern hos politiker och makthavare inom skolan, hos sakkunniga och självutnämnda experter – och förstås hos lärare och studie- och yrkesvägledare.

Här har vi på Skolvärlden en viktig uppgift att fylla eftersom vi arbetar med att bredda skoldebatten. Vi släpper inte bara in röster från politiker och experter utan också röster från dem som faktiskt ser hur skolpolitiken landar i klassrummen. Tyvärr kommer inte alltid lärare, syvare och lärarstudenter till tals i den övriga skoldebatten.

I det kommande numret har vi satsat på att ta med så många inlägg som möjligt på temat Pisa och skolutveckling för att visa just på bredden. Vi har fått många sådana efter fjolårets Pisa-resultat.

Här på sajten har vi också arbetat med att utveckla våra bloggar på senare tid. I dagarna kompletterade vi skolutvecklaren Per Kornhalls blogg, forskaren Hans Tekes blogg och vår egen redaktionsblogg med två nya bloggnamn – försteläraren/lärarutbildaren Katarina Lycken Rüter och lärarstudenten Håkan Tallgren för att bredda oss även här. Läs gärna deras inlägg och kommentera!

Och fortsätt att skicka in debattinlägg och repliker till oss så att vi kan hålla den så viktiga skoldiskussionen hos oss bred och levande inför valet. 

/Synnöve

Reagera på inlägget:

Facebook kommentarer