Annons

Framtidens lärande öppnade med banankontroller och en dromedar

Framtidens lärande inleddes med banankontroller och en dromedar som heter Jamal. Kan låta lite diffust, men väl värt att lägga på minnet. Banankontrollerna fungerar som en vanlig spelkontroll. Men tekniken sitter i en frukt för omväxlings skull, och byggdes av den brittiske professor Stepfen Heppels elever. Med bananen kan man bland annat styra drönare, och fenomenet har spridit sig bland teknikintresserade ungdomar i Storbrittanien. Stepfen var en av de som fick inleda invigningen av Framtidens lärande, liksom Christina Löfving, med dromedaren Jamal som sällskap.
Dromedaren Jamal delar läraren och guldäpplevinnaren Christina Löfving och hennes klass 1C i Kyrkenorumsskolan på, och den har blivit ansiktet utåt för deras egenskapade webbsida som vunnit pris i tävlingen webbstjärnan.
Det krävs kunnighet i ny teknik och webb hos läraren för att projekt som liknar dessa faktiskt ska bli av. Lärares mediekunnighet kommer onekligen diskuteras under konferensen, och när IT-ministern Anna-Karin Hatt presenterade centerpartiets förslag om 500 miljoner kronor som ska satsas på ett digitalt lärarlyft, ljöd applåderna i möteslokalen.

/Alva Hällberg

Reagera på inlägget:

Facebook kommentarer