Annons

Går vägen till hög lön via lönespridning även för lärare?

I dag kom Ledarnas Lönekarriärbarometer. Den visar hur stor skillnad det är mellan de 10 procent som tjänar mest inom ett yrke och medianlönen för samma  yrke.

Man vet sedan länge att just lönespridningen spelar roll för löneutvecklingen inom ett yrke. Inte helt oväntat hamnar lärare i den allra nedersta delen av listan över olika yrkens lönespridning. 

Visst är det lite galet att den yrkeskår som toppar listan, värdepappersmäklare, har en lönekarriärmöjlighet som är mer än dubbelt så stor (96 600 kronor!) som vad en lärare kan förvänta sig att tjäna som mest. Det är inget fel på värdepappersmäklare, men jag har svårt att se att deras arbete fyller en mer än dubbelt så viktigt roll i samhället som en lärares.

Men en sak måste man nog ändå hylla värdepappersmäklarna, advokaterna, åklagarna, organisationsutvecklarna och de andra yrkesgrupperna som placerar sig i toppen av Ledarnas lista för. De har lyckats skapa en stor lönespridning och de har riktigt höga löner. 

Lönefrågan är ju en av de viktigaste för lärarkåren. Och det är dags att få upp alla lärares lön rejält.

Den första frågan är då om det finns någon annan väg till framgång än genom ökad lönespridning? 

Och den andra frågan blir då om ni, lärare, är beredda att gå med på lönespridning, om ni vill jobba tillsammans med en kollega som tjänar betydligt mer eller betydligt mindre än er själva? 

Frustrationen kring karriärlärarreformen visar hur stark den kollektiva känslan är inom lärarkåren. Och hur mycket stämningen i lärarlaget påverkas av att en eller två helt plötsligt får mer betalt. Går det att förändra?

På min arbetsplats har vi olika löner. Det finns dom som tjänar betydligt mindre än jag, och det finns dom som tjänar betydligt mer. Och det känns helt självklart att det ska vara så. 

Reagera på inlägget:

Facebook kommentarer