Annons

God Jul och Gott Nytt År från oss till er!

Tre dagar kvar till julafton och en minst sagt hektisk höst närmar sig sitt slut med stormsteg. 

Mycket har hänt och debatten har gått het många gånger. Det har handlat mycket om karriärtjänster, lärarlegitimation, friskolorna, det fria skolvalet, bristen på särskilt stöd, stress och bristande arbetsmijö, och den sista knappa månaden har ordet Pisa varit det mest frekvent återkommande ordet såväl hos oss som i andra medier. I går kväll när jag hämtade sonen hos kompisen kallade jag till och med fotbollsspelet de lirade för Pisa...

Vi lär återkomma till Pisa även efter årsskiftet – eller i alla fall till svallvågorna efter Pisa. Det finns många åsikter och teorier om vad som måste förändras för att lösa skolkrisen. Återstår att se vad som kommer att ske. Men att det kommer att hända grejer när Supervalåret inleds efter nyår råder det ingen som helst tvekan om. 

Under hösten har vi också lanserat nya skolvärlden.se och fräschat upp formen på magasinet Skolvärlden och skruvat på innehållet. Det har varit mycket jobb, men vi är nöjda med resultatet. Och det ser ut som att även ni uppskattar omgörningarna. Antalet läsare här på webben ökar stadigt, liksom antalet följare i våra sociala medier och vi har fått många positiva kommentarer om nya magasinet. Fortsätt att höra av er och ge ris eller ros!

Men det som har gjort allra starkast intryck på mig under senhösten är DN:s artikelserie om unga killars sexbrott och värderingar. Om hur synen och förväntningarna på tjejer på kort tid har förändrats och hur en del, rektorer bland annat, viftar bort utvecklingen som en jargong. Det är skrämmande. Här har både vi föräldrar och skolan ett viktigt jobb att göra. 

Nu tar vi på redaktionen jullov. Men vi håller som alltid koll på nyhetsflödet, så ni lär höra ifrån oss lite då och då under helgerna.

Och stort tack för i år! Det är härligt att så många vill debattera hos oss och att ni hör av er med tips, idéer och tankar. Det uppskattas enormt.

Mitt nyårslöfte handlar om den här bloggen – det är dags att skaka liv i den helt enkelt!

God Jul och Gott Nytt 2014!

/Anna-Lena och resten av redaktionen

 

Reagera på inlägget:

Facebook kommentarer