Annons

Hemma igen – med både väskan och huvudet fullt att nytt innehåll

Mina fyra dygn i Almedalen är över.
Fyra dygn och 2,5 person – vi hann med att bevaka närmare 25 seminarier, debatter, presskonferenser och partiledartal.
Men trots att vi har sprungit mellan seminarier som tokar, har vi bara hunnit med en knapp tiondel av alla programpunkter som handlade om skola och utbildning.
Skolan är het i Almedalen som sagt.

Det som har varit tydligt i de seminarier och debatter som jag har deltagit i är att alla oavsett partifärg verkar vara överens om att lärarna nu måste få vara lärare. Att det är undervisningen och det som händer i klassrummet som är det allra viktigaste.

Att läraryrkets status måste höjas är alla också överens om. Jag har hört många prata om att en skälig lön ligger på mellan 35 000–40 000 kronor i månaden.

Hur huvudmännen fördelar pengarna till skolan är också något som många vill se en förändring kring. Många anser att just resursfördelningen är en stor orsak till att likvärdigheten har minskat. Och många vill också att staten tar ett ansvar för skolans finansiering.

Det blir en spännande och händelserik höst – så mycket är säkert!

För mig var nog höjdpunkten torsdagens stora skoldebatt, där alla partier var representerade och diskussionerna hettade till ordentligt ett par gånger.
Och så självklart onsdagskvällens DJ-battle mellan alliansen och oppositionen. Det är inte ofta man får chansen att se riksdagspolitiker dansa loss!

Väskan var tung på vägen hem. Vi har fått med oss många rapporter, utredningar och funderingar – mycket som är bra att ha när det är dags att göra tidning igen.
Men först är det dags för sommarlov – även för oss på redaktionen.
Jag tänker njuta av lugna dagar på landet. Hoppas ni också får en skön sommar!
/Anna-Lena

Reagera på inlägget:

Facebook kommentarer