Annons

Hoppas vi ses i Almedalen."

Vad är det med Almedalen? Bra alternativ till musikfestivaler för oss som är intresserade av politik? Visst är det så. Ändå kan jag inte låta bli att undra hur Almedalen har blivit så stort. "Alla är där" är ett slitet uttryck men verkar stämma bra. I år är det fler arrangemang än någonsin. Det hade aldrig Olof Palme trott på om någon sagt det till honom när han drog igång allt från ett lastbilsflak i parken i Visby. För honom var det en praktisk lösning eftersom han hade sommarställe på Fårö. Mitt i sommartorkan när det gäller nyheter kunde han agitera i fred. Det hade han inte kunnat göra idag. Det krävs mycket för att höras, Schyman brände hundralappar i fjol. Vad månne hända i år?
Vi lever i en tid av stajlade events. Politikerveckan, som många andra deltar i, är att jämföra med bokbranschens Bok- och biblioteksmässan är på hösten. Bra är också att inte allt händer i Stockholm.
Skolvärlden är på plats i Almedalen och skolfrågorna är hetare än någonsin. Närmare 15 procent av evenemangen berör skolan. Hör av dig till oss om du har idéer eller synpunkter eller bara vill prata. Lättast på redaktionen@skovarlden.se

 

/Jane af Sandeberg

Reagera på inlägget:

Facebook kommentarer