Annons

Lärarna och den fria tiden, fritiden."

Ska rätta spanskprov, Omdömesskrivning, Nationella prov och bedömning, Rätta prov och lite planering, IUP-planering inför fem samtal på måndag, Förberedelser inför veckan, IUP-förberedelser inför 28 samtal under veckan, Lite bedömning och planering...

Det var några av kommentarerna vi fick på Facebook efter att i fredags frågat om någon skulle jobba under helgen. Lärare är inte ensamma om att tvingas jobba på helger för att få tiden att räcka till för jobbet. Men du får inte som lärare det stöd du behöver för den tid du lägger ner. Visst handlar det om lönekuveret men inte bara.

Alla behöver fri tid, det vill säga fritid, för att ladda batterierna under helgen. Men känner du att du aldrig kommer i kapp och att din arbetsinsats inte uppskattas kan det bli för mycket. Bekräftelse och uppskattning behövs. Skolans ledning är nyckeln i detta är jag övertygad om. Alla skolor måste ha ett ledarskap som bekräftar varje lärare. Hela tiden.

Jag vill också pass på att svara på frågan från Håkan Hildingson om vår fråga var en kuggfråga eller ironi. Det var ingendera.

/Jane af Sandeberg

Reagera på inlägget:

Facebook kommentarer