Annons

Maria Montazamis betydelse för den växande generationen."

Rubriken gör mig nyfiken och jag går till en liten monter där bokförlaget K & R, vilket står för Kompetens och rekreation, håller till. Alwa Woxlin har varit lärare hela sitt vuxna liv, i svenska och engelska, är nu pensionär och driver bokförlaget.
Men det här med Maria Montazami, kvinnan som blev känd i tv-såpan Hollywoodfruar? Jag undrar om det verkligen är på allvar. Det är det:
- Jag mötte Maria av en slump i Bollnäs. Hon stod utanför ett hotell omgiven av ett gäng ungdomar och jag hörde henne säga till dem: "Om ni är snälla, artiga, omtänksamma, ärliga, gör alla läxor, sparar pengar och reser. Ja, då kommer ni må bäst." Jag tog kontakt med Maria och kunde träffa henne redan nästa dag.
Alwa tyckte direkt att Maria Montazami borde vara en förebild för unga människor idag:
- Alldeles för länge har deras förebilder varit hårda, tuffa och balla. Jag tror att ungdomar längtar efter något snällt. Och Maria är verkligen snäll och omtänksam, och så har hon ju fyra barn själv.
Alwa var själv lärare på mellanstadiet och sedan högstadie/gymnasie och mötte så många barn som mådde dåligt. Så hon skrev en bok som en motvikt mot kraven på att vara tuff, och följdaktiligen om Maria Montazami:
- Hon är verkligen en förebild. Hon ger sig inte ut för att vara någon annan än den hon är. Jag tror att hon blivit så populär för att hon är sig själv, säger ibland något lite konstigt men det visar ju bara att man inte behöver vara perfekt.
Jag invänder självklart att det kanske är lätt att vara så omtänksam när man har det bra ekonomiskt, vilket Montazami ju har. Alwa svarar direkt:
- Jag menar att man inte behöver ha några som helst pengar för att vara snäll.

Jj
 

/Jane af Sandeberg

Reagera på inlägget:

Facebook kommentarer