Annons

Nu är vi tillbaka – och snart är det val!

Sedan snart två veckor har vi haft åtminstone två redaktionsmedlemmar på plats igen efter sommarledigheten. Helt slappnar man aldrig av när man bevakar skolpolitik och skolans värld. Särskilt inte då det närmar sig ett val och skolan är den viktigaste väljarfrågan.  

Det börjar poppa upp valaffischer och filmer som ska få oss att tro att skolan måste förändras ännu mer – och att just avsändarpartiet sitter inne med lösningen.

Vi ser utbildningsministern, tillika FP-partiledaren, Jan Björklund uppmana oss att ”Rösta för skolan” och partiet lyfter så klart skolan i flera affischer. Ett annat exempel är Moderaternas valsajt där målet ”Mer kunskap i skolan” kommer som nummer två efter ”Fler i arbete”. Även Socialdemokraterna har förstås skolan i fokus i valkampanjen, bland annat i form av en valfilm om läxrut. Det här var några exempel och vi kommer självklart att få se och höra betydligt mer om skolan framöver från politikerhåll.

Frågan är hur det påverkar er lärare som laddar inför terminsstart? Känns det irriterande, hopplöst eller kanske spännande? Peppar det eller suger det energi att ha sin arbetsplats överst på politikernas agenda – vad säger ni?

/Synnöve

Reagera på inlägget:

Facebook kommentarer