Annons

Nytt nummer med makthavare och mycket mer

I dag landar ett nytt nummer av Skolvärlden hos våra läsare.
För fjärde året i rad har vår jury utsett skolans 50 mäktigaste. Förra året toppades listan av skolbyråkratin i form av Ann-Marie Begler och Anna Ekström. I år är det politikerna som har återtagit tronen – tätt följda av medierna som under året har stärkt greppet om skolan.
Men det är inte Jan Björklund som toppar listan. Det gör istället finansminister Anders Borg. Att ekonomin och skolan avgör nästa års val är ingen vild gissning – därav Anders Borgs och Magdalena Anderssons topplaceringar.

Men Skolvärlden är fylld av så mycket mer än makthavare. Vi har dykt ner i läsandets lust och ger tips på hur man väcker barn och ungdomars läslust till liv. Vi har pratat med lärare om den nya lagen som ger papperslösa barn rätt till skolgång. Vi har besökt en skola i Danmark som bland annat har begränsat lärarnas taltid på lektionerna till sju minuter och vi har frågat samtliga partier hur de ser på studie- och yrkesvägledarnas roll och vilka satsningar de vill göra. Och mycket mer.

Det är mitt första nummer och jag vill gärna höra vad ni tycker och tänker. Tveka inte att mejla mig eller mina kollegor om ni har tips eller synpunkter.
Trevlig läsning!
/Anna-Lena

Reagera på inlägget:

Facebook kommentarer