Annons

Rättsmedicin i klassrummet är verkligen coolt."

Engagerade lärare är bra, både för sig själva och för sina elever. När jag ser tv-inslaget vi har på skolvärlden.se om hur två lärare skapar CSI-stämning i klassrummet och låter eleverna lösa en mordgåta, ser jag att det händer något.  Vikande intresse för naturkunskapliga ämnen gjorde att de två lärarna, Kara Barker-Åström och Roger Lister, båda no- och kemilärare på Viktor Rydbergs gymnasium i Danderyd, hittade då en helt ny ingång. På vägen dit tillbringade de en vecka hos rättsmedicinare och poliser i Detroit, en av de amerikanska städer med högst brottslighet. Så bygger de upp ett case för klassen.

De behövde 14 elever för att få genomföra sitt "CSI-projekt". 44 elever anmälde sig. Den amerikanska tv-serien CSI, om kriminalpoliser och rättsmedicinares effektiva metoder för att avslöja brott, har haft stort genomslag i Sverige.

Jag är inte förvånad att Kara och Roger i våras fick pris som årets Innovativa Lärare. De hittade nyckeln till eleverna och utgick från det. Resultatet blev engagerade elever, och positiv energi tillbaka till dem själva, som lärare.

/Jane af Sandeberg

Reagera på inlägget:

Facebook kommentarer