Annons

Redan protestmöte mot kommunernas lönesättning."

Stockholm stad ger inte lärarna de avtalade 4,2 procenten i lönehöjning. Lärarna på ett antal skolor får 3,7 procent och andra får 4,7 procent. Stockholms stad låter utgångspunkten vara elevernas resultat. Igår var det protestmöte med lärare från sju Stockholmsskolor, skriver Svenska Dagbladet idag.

Den borgerliga alliansen i Stockholm lovade när läraravtalet skrevs på i saptember att hedra avtalets 4,2 procents påslag. Skolbudgeten utökades för att klara detta.

Kritiken är hård:

- Lärarnas straffas kollektivt när man låter elevernas resultat från de nationella proven ligga till grund för lönen. Alla lärare får inte den löneutveckling vi kämpat så hårt för, säger Ragnar Sjölandet, ordförande för Lärarnas Riksförbund i Stockholm, till SvD.

Det känns som bläcket på avtalet knappt har hunnit torka och redan är det starka protester. Hur länge håller avtalet är en berättigad fråga. Och hur ska SKL kunna få kommunerna att verkligen satsa på lärarna, vilket i alla fall förhandlingschef Ingela Gardner Sundström driver på?

/Jane af Sandeberg

Reagera på inlägget:

Facebook kommentarer