Annons

Starkt stöd på Facebook för utsatt lärare."

I höstas skrev vi om en lärare i Bohuslän som blivit utsatt för ett ovanligt hårt föräldrarmotstånd. När höstterminen startade kom bara tre av hennes 17 elever till skolan. Föräldrarna valde att hålla eleverna hemma i protest mot henne som lärare. Ytterligt tuff situation. Olika typer av kritik, dock i stort sätt inte konkret, har framförts. Det lokala fackliga ombudet har hjälpt läraren och befarar att denna typ av föräldraruppror kommer att öka.

Men läraren har också fått väldigt mycket stöd, både från föräldrar och från andra lärare. Bland annat på Facebook där vi på Skolvärlden publicerat en länk till den senast uppdaterade artikeln om fallet på skolvärlden.se.

Konflikten är i grunden inte löst, under hösten löstes den tillfälligt genom en kompromiss där en annan lärare fick delta under alla lektioner.

Att inte alla lärare är bra på att hantera stökiga klasser, som är det en anonym förälder åberopar som förklaring till Skolvärlden, kan jag förstå. Vad jag inte kan förstå är det kan gå så här långt. Var finns skolledningen, som måste ta i tu med det här på riktigt och lösa konflikten? Det är ju egentligen enbart förlorare i den här typen av konflikt.

/Jane af Sandeberg

Reagera på inlägget:

Facebook kommentarer