Annons

Vad ska vi ta oss till med männen?

Vad ska vi ta oss till med männen? 

Det frågade sig författaren Marcus Priftis i en debattartikel i Dagens Arena för ett par veckor sedan. Han skrev om behovet av en mansrörelse mot det pågående omyndighetsförklarandet av männen. Och syftar såklart på den senaste tidens uppmärksammade våldtäkter, med friande domar.

Jag kan bara hålla med.

Redan i höstas bestämde vi oss här på redaktionen för att det var dags att göra ett jobb om den skeva synen på tjejer, sex och relationer som finns hos en del unga män. 

Vi kände att även om vi föräldrar självklart har det största ansvaret för att uppfostra våra barn till socialt fungerande medmänniskor, så har skolan – lärare, rektorer och annan skolpersonal – också en otroligt viktig uppgift i att tydligt reagera när barn och ungdomar är kränkande, i ord eller handling. 

Nu har vi gjort jobbet. Det blev ett möte med fyra lärare på UngArt, en speciell skola i Malmö där det enbart går unga killar som bryter mot de normer de flesta av oss ser som självklara.

Här jobbar man med ämnet livsviktigt. Kanske borde det ämnet införas på alla skolor. Kanske skulle vi då slippa domstolar som omyndigförklarar alla med en y-kromosom.

Läs reportaget från UngArt här

/Anna-Lena

Reagera på inlägget:

Facebook kommentarer