Skollyft

De får stipendier för att utveckla skolan digitalt

Malmbergsskolan i Västerås, Blidsbergs skola i Ulricehamn och Tallbackaskolan i Nynäshamn får stipendier för att kunna utveckla sin användning av interaktiva skrivtavlor. 

För att hjälpa skolor som kört fast i tekniken delar Lärarnas Riksförbund tillsammans med Natur & Kultur och Netsmart årligen ut ett fortbildningsstipendium. I år går stipendiet till tre skolor. Malmbergsskolan i Västerås och Blidsbergs skola i Ulricehamn är huvudstipendiater och ett specialstipendium går till Tallbackaskolan i Nynäshamn. Det är skolor som alla har tillgång till interaktiva skrivtavlor, så kallade Smart boards, men där strulande teknik gjort att skolorna inte kommit igång med användningen.

De tre skolorna får nu en möjlighet att förbättra användningen av sina smarta tavlor. Stipendiet innebär en utbildningsdag där skolans lärare ska få pedagogiska tips kring hur de kan använda digitala verktyg. Utbildningen innehåller också praktiska övningar och tanken är att lärarna sedan ska kunna sprida sina erfarenheter vidare.

– Vi vill medverka till att fler lärare ska få rätt förutsättningar för att lyckas. Efter denna fortbildningsdag tror vi att lärarna på dessa skolor kommer att känna sig mer rustade inför sin användning av ny teknik och digitala läromedel, säger Helena Linge, Lärarnas Riksförbunds andre vice ordförande i ett pressmeddelande.

Kommentera