Stockholm

Extralön till Stockholmslärare dröjer

Den utlovade extra lönesatsningen på Stockholms lärare dröjer till senare i höst. Först måste kommunfullmäktige klubba beslutet. Men Lotta Edholm, skolborgarråd i Stockholm, säger att löftet gäller.

De två extra procenten i lönepåslag skulle egentligen ha betalats ut i juli. Men nu har det visat sig att kommunfullmäktige först måste ta beslut om att ge lärarna pengarna och de har inget möte förrän i november. 

– Det rådde delade meningar om man kunde betala ut det här redan i juli, men det var min och våra juristers bedömning att det finns gränser. När det är så här mycket pengar så måste det gå till kommunfullmäktige, säger Lotta Edholm till SvD. 

Trots att det kan vara en ny politisk majoritet i Stockholms stad i november menar Lotta Edholm att beslutet som kommunstyrelsen fattade ändå gäller. Något som även Lärarnas Riksförbunds ordförande i Stockholm tror på.

– Det är en egendomlig situation. När det gäller de borgerligas vilja faller ingen skugga på dem, men jag har tillförsikt att även en annan majoritet följer upp löftena. Det finns inte på kartan att de inte gör det, säger han till SvD. 

Kommentera