trad_bocker_kunskap_grammatik_lasa
Konferens

Fortbildningsdag om berättande

Berättande i undervisningen och digitalt lärande är huvudteman när Berättarministeriet arrangerar inspirationsdag med tips på strategier och metoder för att öka läs- och skrivkunskaper.

Lärardagen

Berättarministeriets konferens Lärardagen arrangeras den 16 november på Fotografiska Museet i Stockholm.

Läs mer om Berättarministeriet samt konferensen här.

Berättarministeriet driver skrivarverkstäder för barn och unga mellan 8–18 år i områden med hög arbetslöshet, i dagsläget med fokus på Stockholmsområdena Järva, Södertälje och Hagsätra. Syftet är att vara ett stöd för lärarnas undervisning, genom att tillföra kreativitet och material – främst i form av bokskrivarprojekt.

Verksamheten startades mot bakgrund av den ökade socioekonomiska segregationen i landet. 

I höst arrangerar Berättarministeriet en konferens med titeln ”Lärardagen.”

– Med Berättarministeriets Lärardag vill vi stärka pedagogerna i deras dagliga arbete och förmedla nya metoder och strategier för att öka läs- och skrivkunskaperna – erfarenheter som man har nytta av oavsett undervisningsämne, säger Berättarministeriets verksamhetsansvarig Dilsa Demirbag-Sten i ett pressmeddelande.

Bland konferensernas gäster återfinns bland annat utbildningsminister Gustav Fridolin, Barbro Westlund, lärarutbildare och forskare vid Stockholms universitet, Peter Parnes, specialist på IT i klassrummet och professor vid Luleå universitet, Torgny Karnstedt , författare och föreläsare i konsten att berätta samt komikern Özz Nûjen.

Alla lärare i de tre nämna upptagningsområdena i Stockholm kan anmäla sig till konferensen.

Kommentera