Här är valberedningens förslag till ny förbundsstyrelse

Lärarnas Riksförbunds kongress närmar sig.Valberedningen har nu gjort klart sitt arbete – och föreslår en ny person till styrelsen.- Vi känner att det finns ett stöd bland medlemmarna, säger valberedningens ordförande Kerstin Lindberg till Skolvärlden.se.

I Valberedningens förslag finns ett nytt namn gentemot den nu sittande styrelsen.
Sara Svanlund föreslås som ny ledamot istället för Karina Björk, som avsagt sig fortsatt styrelseuppdrag på grund av en förändrad arbetssituation.
– Sara är en duktig tjej, som bland annat har suttit i mötespresidiet tidigare, säger valberedningens ordförande Kerstin Lindberg.

I valberedningens förslag föreslås också Bo Jansson och Anders Almgren byta plats – så att Bo Jansson blir 1:e vice ordförande.
– Nomineringarna och de mandat som dessa innebär visar på ett starkt stöd för presidiet. Vi utgår i vårt arbete bland annat från nomineringarna som då utgör en av hörnstenarna i att ta fram ett förslag till både förtroendeposter och mötesfunktionärer, säger Kerstin Lindberg.
Kan det bli någon dramatik under kongressen?
– Det vet man ju aldrig – och det är det som gör kongressen så spännande. Men vi upplever att det finns ett stort stöd för förbundsledningen bland medlemmarna.
 

Här är valberedningens förslag till styrelse:

Förbundsordförande:
Metta Fjelkner
1:e vice ordförande:
Bo Jansson
2:e vice ordförande:
Anders Almgren

Förbundsstyrelse:
Larz Blomqvist
Karin Bäckstedt
Sten Hagberg
Duska Jansson Dobrota
Helena Linge
Catharina Niwhede
Katarina Reineck
Karin Rylenius
Ragnar Sjölander
Mats Sternbring
Sara Svanlund
Svante Tideman

Kommentera