christinasundelin
Årets Idrottslärare

Kärleken till ämnet gav idrottslärarpris

Christina Sundelin, idrottslärare på Tingbergsskolan i Kungsbacka kommun, är Årets Idrottslärare. Priset, som delades ut på Skolforum, fick hon för sina utmärkta ledaregenskaper, breda och djupa ämneskunskaper och för sin kärlek till ämnet.

Hon beskrivs som en lärare med klokskap, kunskap och engagemang. Enligt juryn har Christina Sundelin också en förmåga att se varje elevs förutsättningar och ge de rätt utmaningar. Hon får de också att lära för sin egen skull – och för livet. 

Själv sammanfattade hon känslan av att få ta emot priset med orden ”förbluffad, glad och tacksam”.

– Det känns verkligen kul att någon ser och uppskattar det jag brinner för. För mig är det viktigt att alla barn blir sedda och att de får känna att de duger. Det ska vara kul att röra på sig och varje elev ska känna glädje och stolthet över sin individuella förmåga och kropp. Dessutom tycker jag att friluftsliv och naturen är ett fantastiskt ställe för träning, samvaro och upplevelser, sa hon.

Hon berättade att hon hämtar inspiration till sitt yrke i idrottsämnets stora djup.

– När jag började jobba som idrottslärare kände jag direkt att man kan inte bara be någon att springa, man måste också prata om varför och vad som sker när man gör det. Jag blir inspirerad av att kunna ge och dela med mig av små kunskaper, i fysiologi, i hälsa men också om vad som händer när vi interagerar. Pedagogik och didaktik har alltid lockat mig. Det är där man får ställa sig frågorna vad, hur och varför gör jag det här.

Bakom Årets Idrottslärare står Svenska Idrottslärarföreningen. Priset är en check på 10 000 kronor och syftet med priset är att lyfta fram en person som har åstadkommit något viktigt, som det är värt att uppmärksamma och sprida. 

Kommentera

LÄRARNAS RIKSFÖRBUND

Box 3529
103 69 Stockholm
Sveavägen 50

SKOLVÄRLDEN

Box 3265
103 65 Stockholm