Replik

Kunskapsskolan: ”Vi bidrar till positiv utveckling genom vår närvaro i Saudiarabien”

NY Cecilia Carnefeldt

Kunskapsskolans vd Cecilia Carnefeldt, replikerar på kritiken mot att skolan etablerar sig i Saudiarabien.

I Skolvärlden 8/10 kritiserar Magnus Ekblom och Göran Drougge att Kunskapsskolans pedagogiska modell används i Saudiarabien.

Kunskapsskolans metoder och verktyg för personligt utformad utbildning är internationellt efterfrågade. Den pedagogiska modell som utarbetats i Sverige, där personlig handledning är en central del, har utvecklats till konceptet The KED Program. Det är en utbildningsmodell med eleven i centrum som kan anpassas och implementeras i olika länder, oavsett läroplan och examenssystem.

Idag har Kunskapsskolan på olika sätt engagemang i fem länder utanför Sverige: Indien, Nederländerna, England, USA och Saudiarabien. Verksamheten utanför Sverige drivs i separata bolag och finansieras lokalt i respektive land.

I Saudiarabien samarbetar vi med den internationella skolan Nun Academy i Jeddah som i dagsläget har cirka 550 elever. Undervisningen är baserad på Cambridge International Examinations. Skolan leds av rektorn Nirmeen Alireza, som har en Master of Education från Harvard. Kunskapsskolans roll är att tillhandahålla metoder och verktyg, inklusive en lärplattform. Vi hjälper också skolan att utbilda lärare samt möjliggör samarbete mellan elever och medarbetare inom vårt internationella nätverk av skolor.

Det finns naturligtvis stora politiska och kulturella skillnader mellan de länder där The KED Program används men alla Kunskapsskolans samarbetspartners drivs av visionen att genom personligt utformad utbildning ge en uppväxande generation bättre utbildning.

Vi vill vara med och utbilda ”the global generation”, att förmedla värderingar om individens egenvärde, vikten av socialt ansvar och respekt för andra människors rättigheter och övertygelser. Just detta gör Nun Academy.

Vår övertygelse och erfarenhet är att vi bidrar till en positiv utveckling genom vår närvaro i Saudiarabien – bidrar till att unga människor får bättre chanser att påverka sin och sitt lands framtid.

Välkommen att besöka Nun Academy i Jeddah – eller någon de skolor i Indien, Nederländerna, England eller USA som använder sig av The KED Program.

Cecilia Carnefeldt, vd Kunskapsskolan Education

  • Detta är en debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten, inte Skolvärlden.
Kommentera