OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Bo Jansson vid minnesplatsen utanför Kronans skola i Trollhättan på kvällen den 22 oktober.

Skoldådet

Läraren avliden efter skador i skoldådet

Den 42-årige läraren som skadades i samband med attacken mot Kronans skola i Trollhättan har avlidit. Mannen var skyddsombud för Lärarnas Riksförbund.
– Det är med stor sorg vi nås av beskedet, säger LR:s ordförande Bo Jansson.

Polisen uppger att den 42-årige läraren som skadades i samband med attacken mot skola i Trollhättan avled i går torsdag vid 19-tiden, rapporterar TT.

– Det är med stor sorg vi nås av beskedet att vår medlem, läraren och skyddsombudet, Nazir, har avlidit av de skador han ådrog sig i attacken på skolan Kronan i Trollhättan. Vårt varma deltagande i sorgen – till anhöriga, kollegor och elever på skolan, säger Bo Jansson, förbundsordförande Lärarnas Riksförbund.

Läraren försökte avvärja attacken mot skolan. Han vårdades på länssjukhuset i Trollhättan och polisen hann i onsdags hålla ett förhör med mannen.

– Vi pratade med honom i förrgår. Vi höll ett förhör och det gick bra. Det var första gången vi hade kontakt med honom, säger Thord Haraldsson, kommissarie och utredare, till TT.

I förhöret bekräftades information som polisen redan hade.

Den 42-årige läraren är det tredje offret efter en 21-årig mans attack mot kronans skola i Trollhättan den 22 oktober. En 20-årig elevassistent dog på skolan och en 15-årig elev avled några timmar senare på sjukhuset.

Även attentatsmannen avled efter att ha blivit skjuten av polisen.

Kommentera