Linda Flodén

Linda Flodén är speciallärare på Kung Karls skola i Kungsör.

| Foto: Jonas Bilberg
Jag är lärare

Linda Flodén: ”Därför är jag lärare”

Läraryrket är fantastiskt på många sätt, med utmaningar och glädjeämnen.
Linda Flodén är speciallärare på Kung Karls skola i Kungsör.
Här berättar Linda om varför hon är lärare – och vad hon skulle vilja förändra.

  • Därför är jag lärare

– Eleverna gör både en personlig och kunskapsmässig resa som man får följa och vara med och påverka. Det är så häftigt att se när en del elever som inte trodde på sig själva når de där målen som de tidigare trott varit omöjliga. Vi som arbetar i skolan har ett jätteviktigt uppdrag där vi är med och formar våra ungdomar. Som lärare får man också själv utvecklas hela tiden när man arbetar med ungdomar och får ta del av deras tankar och kunskaper.

– Det bästa med att vara special-lärare är att hjälpa elever att hitta strategier som funkar för just dem. När man hittar strategierna eller ser när en elev lyckas är det fantastiskt.

  • Bästa stunden i veckan

– När jag ser att en elev lyckas nå sina mål efter flera veckor, månader eller års kämpande eller när en elev lyckas hitta den där lösningen som hen inte trott varit möjlig.

– Eller när jag och mina kollegor tillsammans diskuterar, klurar och resonerar för att hitta lösningar så att eleverna ska lyckas. Det är både roligt, lärorikt och utvecklande.

  • Det här skulle jag vilja förändra

– Jag önskar att skolan var mer gjord för alla barn och ungdomar. Jag arbetar ofta med barn som bland annat har koncentrationssvårigheter, som ofta känner att
de har misslyckats många gånger på grund av koncentrationen. De behöver få röra på sig mer och arbeta mer praktiskt.

– Sedan finns det elever som helt enkelt är starkare i de praktiska ämnena. Jag önskar att det praktiska värderades högre och att allt inte ska hänga enbart på kärnämnena om de ska komma in på ett nationellt program på gymnasiet.

Kommentera