jag_ar_larare_magnus_0

Magnus Myrenhammar undervisar i matematik, NO och teknik i åk 6-9 på Vallaskolan, Frösön. Foto: Mikaela Redin, Foto Posé

Magnus: Därför är jag lärare

Läraryrket är fantastiskt på många sätt, med utmaningar och glädjeämnen. Magnus Myrenhammar undervisar i matematik, NO och teknik i åk 6-9 på Vallaskolan, Frösön. Här berättar Magnus varför han är lärare – och vad han skulle vilja förändra.

  • Därför är jag lärare

– Det har varierat över tid, har jag märkt. Som ny i yrket och nu med snart 20 år i yrket har man lite olika syn på saker. Sedan har yrket som sådant förändrats, likväl som hela samhället. Men allt grundar sig i ett genuint intresse av att vara med och se när människor utvecklas. Att sätta mål som utvecklar min egen undervisning och som i sin tur gör skillnad för eleven tycker jag just nu är spännande och utmanande.

  • Bästa stunden i veckan

– Tveklöst fredag eftermiddag. Veckan är slut och det finns tid att sitta ner och reflektera över vad som hänt, vad som ska fixas eller inte får glömmas bort samt vad som kan göras annorlunda och förhoppningsvis bättre nästa vecka. Det brukar vara en glad och uppsluppen stämning bland kollegor och en och annan god idé kläcks. Har vi tur finns det dessutom en chokladbit i uppmuntringsskålen.

  • Det här skulle jag vilja förändra

– Känslan att aldrig hinna med jobbet är besvärande. Det är viktigt att känna att det man gör blir genomarbetat och med eftertanke. Vi har ett kreativt yrke där man måste få hinna med att vara kreativ. Det är för eleverna vi gör lektionerna och då måste lektionerna tillåtas att ta tid att planeras. Arbetet tillsammans med kollegor tycker jag är viktigt och det skulle få ta större utrymme. Det är för mycket ensamarbete i dag.

Kommentera