Skolattack

Minderårig elev till attack mot skolpersonal

A,Dark,Empty,Classroom,With,Strange,Windows.

Polisen uppger för TT att en konflikt mellan den misstänkte och en annan elev kan ligga bakom dådet. Pojken, som omhändertogs av polisen, misstänks för två mordförsök och ett fall av förberedelse till mord.

| Foto: Shutterstock

Mellanstadieeleven kom till skolan i Tranås aggressiv och knivbeväpnad. I tumultet som uppstod skadades en kvinna i personalen lindrigt. Den misstänkte pojken omhändertogs och misstänks nu för två mordförsök och ett fall av förberedelse till mord.

– Vi bedömer att eleven är i behov av psykiatrisk vård, säger polisens presstalesperson Thomas Agnevik till Aftonbladet.

Klockan 8.21 på tisdagsmorgonen fick polisen larm om en knivbeväpnad elev på skolan. Han uppträdde aggressivt och i ett bråk som uppstod utomhus skadades en kvinna i personalen lindrigt. Ytterligare en anställd attackerades men undkom oskadd.

Polisen uppger för TT att en konflikt mellan den misstänkte och en annan elev kan ligga bakom dådet.

– Det är inte riktat mot skolan som sådan, utan en konflikt mellan två elever. Vad det består i måste vi utreda i det fortsatta arbetet med socialtjänsten, säger Jonas Lindell, chef för lokalpolisområde Höglandet, till TT.

Inte straffmyndig

Polisen var på plats med flera patruller efter bara några minuter och kunde snart lokalisera och föra bort den misstänkte eleven. Pojken, som inte är straffmyndig, bedömdes vara i så dåligt psykiskt skick att han fördes till sjukhus. Han misstänks för två mordförsök och ett fall av förberedelse till mord.

– Det har varit en väldigt uppjagad stämning. Så vitt jag förstår fanns det ganska många människor på platsen. Vi kommer att prata med alla som på något sätt blivit en del av händelsen, säger Johnny Gustavsson, presstalesperson i polisregion Öst till TT.

På en fråga från Aftonbladet om hur den skadade kvinnan mår svarar polisens presstalesperson Thomas Agnevik:

– Jag vet inte hur hon mår psykiskt. Sen var det många vittnen på skolan som upplevde det hotfullt.

Kommentera