Cube Robot

Robotprogrammering är en av pårogrampunkterna på Robyns nya teknikfestival Tekla.

| Foto: ktsimage / Mostphotos
Tekla

Robyn håller teknikfestival

Popartisten vill ge fler tjejer möjlighet att lära sig teknik, som robotprogrammering och spelutveckling, och arrangerar därför teknikfestival på KTH.

Tekla

Plats: Kungliga Tekniska Högskolan, Stockholm.

Datum: 18 april.

Anmälan: Endast 200 utvalda tjejer får delta under dagen. Intresserade får skicka en intresseanmälan innan 1 april, varpå urval görs utifrån ålder och bostadsområde – för att skapa mångfald. Deltagande är gratis.

Mer information och anmälan: 
teklafestival.se

Den 18 april arrangerar musikern Robyn Tekla, som är en teknikfestival för tjejer i åldern 11–18 år, på Kungliga Tekniska Högskolan i Stockholm. Dagen innefattar bland annat praktiska workshops, där deltagarna får lösa uppgifter, bygga, skapa och testa.

– Det kommer vara en dag där du kan prova på sådant du kanske annars inte skulle få chansen att prova. Till exempel bygga robotar, göra musik på datorer och programmera, säger Robyn i ett videomeddelande.

Kvinnliga förebilder som jobbar med teknik kommer att vara på plats för att berätta om sina yrken. Karin Nygårds, lärare på Sjöstadsskolan i Stockholm, är en av de som kommer att hålla föredrag.

Under kvällen arrangeras fest, med dj:s som spelar musik – och ett liveframträdande med Robyn.

Kommentera