mobil_kamera_inspelning_klassrum

Dela med dig av din skolvardag genom att filma den och skicka till Skolvärlden.

Corona

Skolvardagen i pandemin – hur ser det ut hos dig?

Trånga skollokaler, distansarbete hemma i köket och doften av handsprit.
Pandemin har fått Skolsverige att planera om undervisningen vilket har inneburit en ny och ovanlig vardag för lärare.  
Skolvärlden vill berätta era historier från coronakrisen – dela din lärarvardag med oss. 

Den rådande coronapandemin påverkar allas vardag på olika sätt. Kanske är du en av alla grundskollärare som precis börjat undervisa dina elever på distans? Har du som gymnasielärare kommit på egna lektionsupplägg som fungerar extra bra? Eller ombeds du kanske fortfarande att vara på plats i skolans tomma lokaler? Hur ser det ut hos dig?

Skolvärlden vill belysa lärarnas och studie- och yrkesvägledarnas vardag i pandemin. Därför vill vi nu få in era berättelser i form av bilder eller videoklipp för att belysa hur dagarna ser ut för er som får tänka om i skolvardagen. Filmerna och bilderna kommer sedan att publiceras på skolvärlden.se och i våra sociala kanaler.

Så gör du för att skicka in din video till Skolvärlden:

  • Filma eller ta en bild på dig själv och din vardag, helst i stående format. Videoklippet bör inte vara längre än 1–2 minuter.
  • Du är viktig i sammanhanget, så filma eller ta bilden på både dig själv och det som händer runt dig om det är möjligt.
  • Mejla video eller bilden till redaktionen@skolvarlden.se
  • Om filmen är för stor finns exempelvis tjänsten Wetransfer att använda vid överföringen. Klicka på den här länken i din mobil eller dator, ladda upp dina filer genom att följa instruktionerna och skicka sedan länken till redaktionen@skolvarlden.se
  • Glöm inte att skriva namn, telefonnummer och en kort förklarande text när du skickar materialet till redaktionen. Det kan bli aktuellt att vi vill kontakta dig för att få veta mer.
  • Det ska vara okej för personer som förekommer på bilderna och i filmerna att vara med, så var noga med att informera till exempel kollegor eller elever att du ska skicka den till Skolvärlden.
Kommentera