omslag_2018_3

Skolvärlden är nominerad till Publishingpriset som en av åtta tidningar.

Nominering

Skolvärlden nominerad till Publishingpriset

Skolvärlden är nominerad till det prestigefyllda Publishingpriset 2018 i kategorin tidningswebbplatser.
– Fler och fler upptäcker Skolvärldens nyhetssajt och det är vi så klart glada för, säger Skolvärldens chefredaktör Jonas Fond.

Skolvärldens digitala strategi

Skolvärlden är nominerad till den riksomfattande tävlingen Publishingpriset som en av åtta tidningar i konkurrens med bland andra Arbetet, Expo och Finansliv.

– Vi tävlar mot oerhört starka och etablerade tidningssajter, men bara att vi blir nominerade i ett sånt här sällskap är en seger i sig. Det ligger hårt och engagerat arbete av vår redaktion bakom det här, så vi är både glada och stolta, säger Jonas Fond.

Skolvärlden.se har gått som en raket under 2017. Trafikkurvan har gått spikrakt uppåt med innehåll som vänder sig direkt till lärarna – som undervisningstips, forskning och granskningar av traditionella fackliga frågor som arbetsmiljö och lön.

  • Nyhetssajten skolvärlden.se nådde 2 224 165 unika sidvisningar under 2017 – en ökning med över 24 %. 
  • Ökningen har skett 100 % organiskt utan en enda betald krona i marknadsföring på sociala medier.

– Bra innehåll med engagerande artiklar är så klart grunden till att fler läser oss och att fler får upp ögonen för vår journalistik. Men vi har den senaste tiden arbetat efter en medveten digital strategi och det är kul att se att det ger effekt, säger Jonas Fond.

Under våren och sensommaren har Skolvärlden även gjort en stor satsning inför riksdagsvalet och gett lärarna en unik möjlighet att skapa sig en uppfattning om vad partierna vill med svensk skola.

Ledarna för partierna har kommit ut till skolan för att träffa gymnasieläraren Ragnar Sjölander som ville svar på frågor som direkt berör lärarna och deras vardag.

– Att samtliga tillfrågade politiker kom till våra intervjuer visar att Skolvärlden är en av de viktigaste aktörerna på utbildningsområdet. Jag är glad att kunna ge våra läsare den tyngden av journalistik, säger Jonas Fond.

På sociala medier är Skolvärlden en stark aktör. I dag följer över 14 000 oss på Facebook och det antalet ökar stadigt.

­– Det digitala lärarrummet, som varken har tak eller väggar, har länge parkerat på Skolvärldens Facebooksida. Här både får och tar fler än någonsin möjligheten att göra sin röst hörd och kommentarsfälten är ofta långa trådar av åsikter. Det är en oerhört engagerad yrkeskår som är spännande att följa, säger Jonas Fond.

Den 7 november avgörs det vem som får Publishingpriset 2018.

Det här är Publishingpriset
  • En årlig jurybedömd tävling för filmer, webbplatser, tidningar, tidskrifter, böcker och andra trycksaker – på svenska eller engelska som sedan år 1990 delas ut för lovvärd redaktionell kommunikation och marknadskommunikation.
  • Publishingpriset, som är fristående från branschens organisationer, är en heltäckande kommunikationstävling.
  • Publishingprisets jury bedömer textinnehåll och visuellt innehåll samt – beroende på typ av tävlingsbidrag – regi (film), fysiskt utförande (print) och användbarhet(webbplats).
Kommentera