stellanarmandsson

Stellan Armandsson är lokal- och huvudskyddsombud i Norrtälje.

Lokalombud

Stellan i Norrtälje: Därför är jag lokalombud

Stellan Armandsson är lokalombud på Grindskolan i Norrtälje och även huvudskyddsombud för kommunen. Han tycker det är viktigt att känna solidaritet med medlemmarna och göra deras situation bättre.

Vilken är den viktigaste frågan på din skola just nu?

– Det är tjänstefördelningen som är den viktigaste frågan just nu. Det ska om inte allt för lång tid komma ut som ett förslag, så det är vad vi arbetar med här för tillfället. I förslaget står det hur många timmar man ska jobba och annat, men sen ska det också godkännas. Det ser lite tajt ut just nu, men vi hoppas och tror på att vi ska få igenom några förändringar i alla fall.

– Vi måste förstås prata mycket med medlemmarna i samband med vårt arbete, men oftast så behöver inte vi ta kontakt utan de kommer när det finns något som de undrar över. Saken har tagits upp på lagmötet och de kan sedan kontakta mig när de vill någonting, jag pratade exempelvis med tre stycken igår och tittade lite på deras tjänster. Arbetsbördan har ökat för folk, en ganska markant ökning faktiskt, så de undrar över det och vill veta vad vi inom facket kan göra åt saken.

Vad är det som driver dig i ditt fackliga arbete?

– Det som driver är att kunna hjälpa andra och göra skillnad. Det är viktigt att man ser medlemmarna som sin familj och sedan hjälper dem så mycket som möjligt för att de ska få en bra situation på skolan.

Hur ser ett bra fackligt arbete ut enligt dig?

– Ett bra fackligt arbete är att man vågar stå upp mot arbetsgivaren och att man vågar stå på sig för det man tror och vet är rätt.

Kommentera