Lärarenkät

Vad var bäst på SETT?

Nio lärare berättar vad de tar med sig till sin egen skola efter att ha besökt SETT-mässan i Kista.

Katrin Lundman, Lågstadielärare i Sigtuna

– Föreläsningen om 3D-klassrummet var spännande. Sen har jag lyssnat på Martin Fernström och hans jobb med att skapa rika uppgifter – det var ett jättespännande arbete som jag skulle vilja se mer av på min skola.

Marcus Falk, IT-lärare i Ljungskile

– För min del har det varit att titta på vad som är nytt och sedan förska inspireras av alla nya idéer. Jag var och lyssnade på Apples nya klassrumsidéer, det var väldigt spännande.

Susanne Magnfält, resurslärare i Nässjö

– En föreläsning som var väldig spännande var om hur man kan träna sin hjärna. Det handlar om allt ifrån meditation till vad man får i sig för mat och hur det påverkar hjärnan. Det var det bästa jag tar med mig till min skola.

Richard Nyberg, Svenska som andraspråk och historia i Luleå

– Jag har haft de nyanländas perspektiv när jag har varit här. Så jag har kollat lite extra på det. Digitala ämnesplatsformat har jag kikat lite extra på under dagarna här.

Andreas Norbeck, idrott och hälsa och IKT i Huddinge

– Det är svårt att välja en sak. Men jag tycker nog det bästa var Årstaskolans podcast Tänktanken som sände live. De pratade en hel timme om flera olika ämen och det var givande hela tiden.

Ingrid Karlsson, SO och IKT i Järfälla

– Det som slår mig är att alla goda exempel jag mött här utgår från eleven. Att det inte är jag som ska stå och prata, det är ju eleverna. Det kan man glömma bort ibland tyvärr. Den tanken sammanfattar dagen för mig.

Stefan Nilsson, SO i Norrköping

– Siavosh Derakhti föreläsning om integration och möten mellan människor. Att man ska tro på sig själv, tro på sina elever och komma ihåg hur viktigt lärarens uppdrag faktiskt är.

Åsa Fors, specialklass på Åland

– ”Vägen tillbaka”, som handlade om att få till baka elever med hög frånvaro till skolan. Det gav inspiration och konkreta tips till att fortsätta jobba med sådana elever.

 

Dan Nilsson, idrott och hälsa, IKT och Matematik i Järfälla

– Föreläsningen om att skapa rika uppgifter. Att skapa färre uppgifter som kräver att eleverna använder fler förmågor. Det var roligt och inspirerande.

Kommentera

LÄRARNAS RIKSFÖRBUND

Box 3529
103 69 Stockholm
Sveavägen 50

SKOLVÄRLDEN

Box 3265
103 65 Stockholm