votering
Foto: Gustav Karlsson

Flera stora beslut på LR Stud-konventet

Flera stora beslut togs under lördagen på Lärarnas Riksförbunds studerandeförenings konvent.- Det här ger den nya styrelsen bra verktyg att jobba med, säger den avgående ordföranden Friedrich Heger.

Under lördagen hade konventet plenum, där man gick igenom och beslutade kring de motioner och propositioner som kommit in.
Bland annat beslutade man att problematiken kring introduktionsperioden för nyutexaminerade lärare kommer fortsätta vara en fokusfråga för LR Stud i fortsättningen.
– Det är ett viktigt beslut som den nya styrelsen nu kommer att få fortsätta jobba med. Kanske går det att få till en ordentlig utredning, och även jobba för att kommunerna tar sitt ansvar och ger lärare som ska vara mentorer en skälig nedsättning av arbetsbelastningen, säger den avgående ordföranden Friedrich Heger.

Det finns idéer om en fristående lärarutbildning i Sverige. Konventet beslutade på lördagen att LR Stud ska vara emot en sådan.
Man beslutade också att verka för att det införs lämplighetsprover till lärarutbildningen.

Vinster i friskolorna var också uppe för debatt. Där beslutade man till slut att all vinst ska gå tillbaka till skolan.

Överlag anser Fiedrich Heger att konventet har gjort ett mycket bra jobb.
– Jag är jätteglad att de tagit några stora beslut, som nu ger styrelsen bra verktyg att jobba med under det kommande året.

Kommentera