jorden_klot_varlden_klimat
Lektionstips

Här spelar eleverna för klimatet

Elever på Uddevalla gymnasieskola har varit med och tagit fram Future Happiness Challenge, ett klimatspel för skolan. Vinnare är den spelare som gör smarta miljöval – och på så sätt ökar sin och andra avatarers lycka.

Spela för klimatkoll

Spela Future Happiness Challenge här 

Future Happiness Challenge är ett Sims-liknande spel, provspelat av elever från Uddevalla gymnasium, som också tagit fram egna avatarer (karaktärer).

– När man talar om klimatomställning handlar det ofta om att vi måste ge upp allt bra för att kunna rädda jorden. Spelarna får undersöka om det verkligen stämmer, säger Carolina Dahlberg på Pedagogiskt Centrum, som driver projektet som finansieras av Västra Götalandsregionen och Göteborgs stad, till tidningen Digitala intryck.

Det är eleverna i den tvärvetenskapliga kursen Teknik 1 som varit testpanel.

– Det är fint att eleverna får med sig de här perspektiven när de sedan läser de andra kurserna i programmet, säger Marie Grice, lektor på Uddevalla gymnasieskola.

Spelet baseras på en forskningsrapport från Mistra Urban Futures tagit fram inom projektet ”Klimatomställning Göteborg- Tekniska möjligheter och livsstilsförändringar”.

Eleverna tyckte att det var roligt att bidra till en verklig produkt, menar Marie Grice.

– Det kan bli ett intressant och innovativt inslag att kommunicera, bygga och dela kunskap genom spel, säger hon.

Spelet är på engelska, och är gratis. Målgruppen är gymnasieelever, men passar också yngre gamers som är vana vid engelska på datorn.

Kommentera