Hot om vite

Hög arbetsbelastning för gymnasielärare

Arbetsbelastningen för Göteborgs gymnasielärare har länge varit hög och läget är nu så allvarligt att Arbetsmiljöverket kan komma att kräva utbildningsförvaltningen på böter.

Lärarnas Riksförbund i Göteborg larmade redan 2012 om att deras medlemmar upplevde allt mer stress på grund av den höga arbetsbelastningen. Sedan ett år tillbaka driver Arbetsmiljöverket ärendet då facket och utbildningsförvaltningen inte kunnat hitta någon lösning.

Läget med den höga arbetsbelastningen för Göteborgs gymnasielärare är nu så allvarligt att utbildningsförvaltningen kan komma att krävas på böter av Arbetsmiljöverket. Det rapporterar Västnytt.

– Vi tycker det är väldigt allvarligt och har sett nu under några år att det är så här. Så vi är nöjda med att Arbetsmiljöverket ställer krav på att det här måste åtgärdas, säger Svante Henning, huvudskyddsombud på Lärarnas Riksförbund.

Enligt Västnytt överväger Arbetsmiljöverket nu att besluta om förläggande och förbud och till detta kan det också bli fråga om ett vitesbelopp om utbildningsförvaltningen inte lyckas med de åtgärder de måste presentera senast den 31 mars.

Kommentera