helen_angmo_skolinspektionen
Nytt jobb

Hon ska leda Skolinspektionen

Helén Ängmo tar klivet från tillförordnad chef på Skolinspektionen till att bli myndighetens nya generaldirektör.

Helén Ängmo har tidigare varit överdirektör på Skolverket, departementsråd vid Utbildningsdepartementet och nu senast tillförordnad chef på Skolinspektionen.

Men i dag, 25 februari, tillträder hon alltså som Skolinspektionens generaldirektör efter att hennes företrädare Ann-Marie Begler tagit motsvarande tjänst på Försäkringskassan.

– Skolinspektionen har en mycket viktig roll att genomföra granskning, arbeta för elevers rättigheter och genom sitt breda uppdrag bidra till skolans utveckling. Jag ser fram emot att få leda och utveckla detta betydelsefulla arbete, säger Helén Ängmo i en kommentar.

Utbildningsminister Gustav Fridolin (MP):

– Genom Skolinspektionen har vi insyn i alla skolor, elever kan få stöd i att påtala missförhållanden andra kanske inte vill se och huvudmän får efter inspektion ett stöd i sitt utvecklingsarbete. Skolinspektionen fyller därför en viktig roll i det svenska skolsystemet och jag är mycket tacksam att Helén Ängmo med gedigen erfarenhet från statsförvaltning och skolområdet vill fortsätta leda myndigheten.

Kommentera

LÄRARNAS RIKSFÖRBUND

Box 3529
103 69 Stockholm
Sveavägen 50

SKOLVÄRLDEN

Box 3265
103 65 Stockholm