jimmie-akesson-712_0
Foto: Gustav Karlsson

Ingen skola i Åkessons tal

Måndagen är Sverigedemokraternas dag i Almedalen.Under sitt tal nämnde inte Jimmie Åkesson inte skolan överhuvudtaget.Istället gick han till attack mot både den sittande regeringen och de andra oppositionspartierna.

Skolan har spåtts bli en av de största frågorna inför valet nästa år. Men det märktes inte under Jimmie Åkessons tal i Almedalen på måndagen.
Under det nästan timmeslånga talet nämndes endast skolan och utbildning i förbifarten när han pratade om andra ämnen.
Enligt Skolvärldens inte helt vetenskapliga mätning av hur lång tid av talet som ägnades åt skola kom SD-ledaren endast upp i åtta sekunder.

Större delen av tiden talade Jimmie Åkesson istället om sina politiska motståndare. Statsminister Fredrik Reinfeldt (M), Socialminister Göran Hägglund (KD), Jämställdhetsminister Maria Arnholm (FP) och Stefan Löfven (S) fick kängor allihop. Miljöpartiets språkrör Gustav Fridolin och Åsa Romson pekades ut som hans främsta motståndare inför nästa val.

Det stora förslag som Jimmie Åkesson kom med var hur Sverigedemokraterna i sin höstbudget vill satsa sex miljarder på att öka möjligheterna till heltid inom offentlig sektor för de som vill jobba mer än deltid.

Kommentera