skarmavbild_2016-03-16_kl._14.49.15

Campus Helsingborg

Lärarutbildning

Lärarutbildningen i Helsingborg flyttas

Nu står det klart att lärarutbildningen i Helsingborg kommer att flyttas till Lund. Universitet i Lund kommer att driva utbildningen på egen hand i framtiden.

Den tidigare gemensamma lärarutbildningen mellan Lunds Universitet och Högskolan i Kristianstad har sedan fem år tillbaka bedrivits vid Campus Helsingborg. På grund av administrativa problem har samarbetet gått trögt under de senaste åren och i somras sprack slutgiltigt deras samarbete.

Nu kommer istället Lunds Universitet att bedriva lärarutbildningen självständigt. Undervisningen kommer därför successivt att flyttas från Helsingborg till Lund, skriver Lunds universitets magasin LUM enligt Sydsvenskan. I samband med ändringen kommer Campus Helsingborg således att tappa ungefär 125 av sina totalt 2 600 studenter.

De lärarstudenter som redan har inlett sina utbildningar i Helsingborg kommer dock att få avsluta dem där, men flytten beräknas ske successivt. Tidigast 2018 förväntas det vara klart med flytten för alla lärarstudenter till Lund. Flytten av utbildningen medför att Avdelningen för högskolepedagogisk utveckling kommer att få flytta ihop med Utbildningsvetenskapliga institutionen. Vad som händer med den nybyggda forskarskolan på Campus Helsingborg, som har haft ett bra samarbete med kommunerna i området, är dock ännu oklart.

Kommentera