syv_pris_maria

Studie- och yrkesvägledaren Maria Järgenstedt tilldelas Lärarnas Riksförbunds likvärdighetspris. Foto: Härryda kommun

Syv

Maria prisas för sitt arbete med syv

Studie- och yrkesvägledaren Maria Järgenstedt tilldelas Lärarnas Riksförbunds likvärdighetspris för sitt engagemang för likvärdig studie- och yrkesvägledning.  
– En bra vägledning kan göra skillnad för väldigt många elever, säger hon.

Lärarnas Riksförbunds likvärdighetspris för skolan ska lyfta fram olika insatser som görs för att främja en mer likvärdig skola. 

Priset delas ut en gång i månaden fram till kongressen i maj. Den här gången delas det ut till studie- och yrkesvägledaren Maria Järgenstedt. Hon tilldelas likvärdighetspriset för sitt arbete för likvärdig studie- och yrkesvägledning i kommunen.

– Det är jättekul att få priset. Jag tycker framförallt att det är roligt att frågan om studie- och yrkesvägledning lyfts och visar att det är ett väldigt viktigt jobb. En bra studie- och yrkesvägledning kan göra skillnad för väldigt många elever. Vi har ett viktigt jobb, säger hon.

Maria Järgenstedt arbetar till vardags med elever på fordonsprogrammet på Hulebäcksgymnasiet och som samordnare för studie- och yrkesvägledarna i Härryda kommun. 

Bland annat har Maria Järgenstedt varit drivande i projektet SAMSYV som syftar till att ge alla elever i kommunens kommunala skolor en likvärdig vägledning. Detta för att eleverna ska kunna fatta genomtänkta beslut i val av studier och yrken.  

– Jag har fortsatt att driva det som började som ett projekt. Nu satsar kommunen på att fortsätta hålla den här frågan vid liv och hålla den viktig. Jag arbetar även fortsättningsvis med att stötta grundskolorna och rektorerna i det här arbetet, säger Maria Järgenstedt.

Åsa Fahlén överlämnar priset till Maria Järgenstedt. Foto: Härryda kommun
Åsa Fahlén överlämnar priset till Maria Järgenstedt. Foto: Härryda kommun

Åsa Fahlén, Lärarnas Riksförbunds ordförande, var på plats i Härryda för att överlämna priset till Maria Järgenstedt.

– Likvärdighet är en viktig fråga för oss. Det handlar om alla elevers rätt till god utbildning. I detta är studie- och yrkesvägledarna en viktig del för att ge elever rätt möjligheter, säger Åsa Fahlén.

Motiveringen lyder: 

”Maria Järgenstedt är i sin roll som samordnare för studie- och yrkesvägledarna i Härryda Kommun en ständig pådrivande kraft för ökad likvärdighet och en högre kvalitet av kommunens studie- och yrkesvägledning. Utöver detta har hon haft en mycket stor roll i implementeringen av SAMSYV i kommunen, som syftar till att ge en utökad, högkvalitativ och likvärdig studie- och yrkesvägledning för eleverna genom hela skolgången i Härryda kommuns skolor. Maria är en mycket uppskattad medarbetare bland kommunens studie- och yrkesvägledare och hennes stora engagemang och driv i arbetet för en mer likvärdig studie- och yrkesvägledning är beundransvärd.”

Kommentera