Pedagogiskt verktyg

Ny skolsajt om mänskliga rättigheter

Nu finns en ny skolsajt med mängder av uppgifter och frågor kring mänskliga rättigheter. Syftet med sajten är att ge skolan pedagogiska verktyg kring globala frågor.

Under Mänskliga rättighetsdagarna, en mötesplats för alla som vill lära sig mer om mänskliga rättigheter, informerade Den Globala skolan, om sajten, www.millenniemalen.nu.

Där finns ett skolmaterial med uppgifter, filmer och statistik för grundskola och gymnasium. Materialet utgår från FN:s utvecklingsprogram och Milleniemålen. Ämnen som berörs är omvärldskunskap, globala utvecklingsfrågor och mänskliga rättigheter. På sajten finns även boken ”Blir världen bättre” att ladda ned.

För att sätta ytterligare fokus på frågorna ska Den Globala Skolan också tillsammans med Lärarnas Riksförbund under nästa år bjuda in till seminarium om mänskliga rättigheter och toleransarbete i skolan. Detta kommer att ske i Fagersta, Karlskrona, Örnsköldsvik, Jönköping, Karlstad/Skövde och Sölvesborg från januari till april. Läs mer om det på www.utbyten.se

Kommentera