Tips

Stort intresse för betyg och bedömning

15 000 lärare läser ”massive open online courses” om betyg och bedömning vid Karlstads universitet. Nu erbjuds kurserna ytterligare ett år. 

Anmälan

Anmäla dig till kurserna kan du göra här

Webbkurserna om betyg och bedömning vid Karlstads universitet är uppdragsutbildningar som genomförs på uppdrag av Skolverket. Det handlar om så kallade mooc-kurser (massive open online courses), det vill säga storskaliga webbkurser, öppna för alla.

Webbkursen ”Bedömning och betygssättning för åk 4-6” som har 7800 deltagare startade hösten 2013. Sedan i höstas finns också kursen ”Bedömning och betygssättning för lärare i åk 7-9, gymnasieskolan och vuxenutbildningen” som nu har 7700 registrerade deltagare. Det meddelar Karlstad universitet i ett pressmeddelande.

På grund av den stora efterfrågan har Skolverket nu förlängt uppdraget vilket innebär att Karlstads universitet kommer att erbjuda kurserna ytterligare ett år.

– Vi är mycket nöjda med att kunna förlänga kurstiden då det är många lärare som under den senaste tiden hört av sig eftersom de inte har upptäckt kurserna förrän nu eller att de känner att de inte kommer att hinna färdigt i tid. Nu ger vi möjligheten att läsa kurserna ytterligare en tid vilket känns jättebra med tanke på det behov som verkar finnas ute på skolorna, något som deltagarantalet på över 15 000 vittnar om, säger Michael Walkert, projektledare på Karlstads universitet i pressmeddelandet. 

Kommentera