Stöd

Vill korta tiden i förberedelseklass

Projektet ”Välkommen till Sverige” stöttar skolan med att integrera nyanlända elever och snabbare få dem att börja i ordinarie klass.

Stiftelsen Läxhjälpen bedriver läxhjälpsverksamhet i 33 skolor runt om i landet för att skapa förutsättningar för barn som riskerar att hamna i utanförskap. Nu har man startat projektet ”Välkommen till Sverige” tillsammans med Kronprinsessparets Stiftelse och Samsung med syftet att snabbare kunna introducera de nyanlända barnen i en ordinarie klass och underlätta integration.

Första skola att ingå i projektet blir Husbygårdsskolan i Husby. Det skriver Stiftelsen Läxhjälpen i ett pressmeddelande.

 – Med hjälp av våra Välkommen-volontärer, som till största del leds av våra befintliga läxhjälpare skapar vi ett program med fokus på lustfylldhet, språk, möten och aktiviteter som även inkluderar barnets familj. Projektet genomförs i samarbete med skolan, och aktiviteterna utgår ifrån skolans lokaler. Ambitionen är att hjälpa till att förkorta tiden i en förberedelseklass, säger Maria Arneng, verksamhetschef Stiftelsen Läxhjälpen.

Verksamheten är kostnadsfri för elever och skola och finansieras med stöd ifrån Kronprinsessparets Stiftelse och Samsung.

Kommentera

LÄRARNAS RIKSFÖRBUND

Box 3529
103 69 Stockholm
Sveavägen 50

SKOLVÄRLDEN

Box 3265
103 65 Stockholm