Stöd

Vill korta tiden i förberedelseklass

Projektet ”Välkommen till Sverige” stöttar skolan med att integrera nyanlända elever och snabbare få dem att börja i ordinarie klass.

Stiftelsen Läxhjälpen bedriver läxhjälpsverksamhet i 33 skolor runt om i landet för att skapa förutsättningar för barn som riskerar att hamna i utanförskap. Nu har man startat projektet ”Välkommen till Sverige” tillsammans med Kronprinsessparets Stiftelse och Samsung med syftet att snabbare kunna introducera de nyanlända barnen i en ordinarie klass och underlätta integration.

Första skola att ingå i projektet blir Husbygårdsskolan i Husby. Det skriver Stiftelsen Läxhjälpen i ett pressmeddelande.

 – Med hjälp av våra Välkommen-volontärer, som till största del leds av våra befintliga läxhjälpare skapar vi ett program med fokus på lustfylldhet, språk, möten och aktiviteter som även inkluderar barnets familj. Projektet genomförs i samarbete med skolan, och aktiviteterna utgår ifrån skolans lokaler. Ambitionen är att hjälpa till att förkorta tiden i en förberedelseklass, säger Maria Arneng, verksamhetschef Stiftelsen Läxhjälpen.

Verksamheten är kostnadsfri för elever och skola och finansieras med stöd ifrån Kronprinsessparets Stiftelse och Samsung.

Kommentera