ghana_2

Bilderna av hur den ghananska läraren Richard Appiah Akoto visar hur Microsoft Word fungerar på svarta tavlan har blivit virala. Foto: Owura Kwadwo Hotttish/Facebook

Viralt

Virala läraren: Lär eleverna om datorer – utan datorer

Richard Appiah Akoto undervisar i datoranvändning – utan att använda några datorer.
Foton av den ghananska läraren som lär ut datoranvändning med hjälp av svarta tavlan har blivit en viral succé och har delats tusentals gånger på sociala medier.
– Jag visste inte att det skulle få så mycket uppmärksamhet, säger läraren.

Just nu sprids det bilder av läraren Richard Appiah Akoto, 33, som en löpeld på internet. Bilderna av honom och hans klass har delats tusentals gånger på sociala medier och i dagarna återgivits i flera stora nyhetsmedier som CNN och Independent. Varför?

Den ghananska läraren undervisar i datoranvändning på ett onekligen speciellt sätt. Han använder inga datorer eller digitala verktyg.  

Skolan han undervisar på har inte haft någon dator sedan 2011. Så Akoto fick en genialiskt enkel idé och tog saken i egna händer: han ritade datorfunktioner och programvara på sin svarta tavla med hjälp av färgglada kritor.

– Det här är inte första gången jag har ritat upp det, jag har gjort det ofta i mitt klassrum. Jag gillar att lägga upp bilder på Facebook så jag tyckte att det var kul att dela det här. Jag visste inte att det skulle få så mycket uppmärksamhet, säger läraren till Quartz Africa.

Bilderna av hur han står och undervisar har blivit en viral sensation. På Facebook går Akoto under smeknamnet ”Owura Kwadwo Hottish”, vilket också var namnet som blev viralt på både Facebook och Twitter.

”Jag älskar mina studenter och gör vad som krävs för att de ska förstå vad jag lär dem”, skriver han i Facebook-inlägget.

Foto: Owura Kwadwo Hotttish/Facebook
Foto: Owura Kwadwo Hotttish/Facebook

Enligt flera stora internationella nyhetsmedier, så som Independent, undervisar läraren sina elever i hur man använder Microsoft Word i det inlägget som nyligen fått stor spridning.

Scenerna i klassrummet går inte IT-företaget obemärkt förbi. Inlägget av den hängivna läraren har lett till att Microsoft nu gått ut och lovat att skicka honom en helt ny datorutrustning gratis.

– Att stödja lärare för att möjliggöra digital omvandling i utbildningen är kärnan i vad vi gör, säger Microsoft i en kommentar, enligt Independent.

Kommentera