bemaning2
Foto: Ulrika Vallgårda

Bemanningsföretag lösning för fler lärare

Dålig framförhållning, ingen kontinuitet och tuffare a-kasseregler. Många lärarvikarier har en osäker tillvaro på arbetsmarknaden. För en del har den växande bemanningsbranschen blivit ett alternativ.Från årsskiftet gäller samma villkor för inhyrda som för direkt anställda, enligt EU:s bemanningsdirektiv som riksdagen röstade igenom sent i höstas. 

När vikarieförmedlingen plötsligt lades ner sökte Sofia Eriksson kontakt med bemanningsföretaget Medarbetare Norr som hyr ut lärare i Bodens kommun.

– Jag älskar att vara lärare och skulle gärna vilja ha en fast tjänst. Men när inte det finns tycker jag bemanningsföretaget är ett bra alternativ, säger hon.

De är ett hundratal lärare, förskollärare, fritidspedagoger och elev-assistenter anställda i företaget, som kommunen har valt att anlita när det gäller vikariat på max 14 dagar.

Sofia Eriksson är precis som flertalet anställd på 75 procent, men oftast arbetar hon mer. De dagar hon inte får något uppdrag har hon en garantilön på 90 procent, av sin ordinarie 75-procentslön.

Hon ser flera fördelar med att vara anställd i ett bemanningsföretag. Visserligen får hon inte tillgodogöra sig någon anställningstid i kommunen, men hon tycker ändå att det känns tryggare att jobba hos Medarbetare Norr med en garanterad lön än som springvikarie i kommunen.

Är man vikarie i kommunen riskerar man att bli uppsagd, så fort man blir konverterad till tillsvidareanställd, eftersom det inte finns några fasta tjänster lediga – något som bekräftas av kommunens utbildningsförvaltning.

Från sina chefer i Medarbetare Norr får hon också mycket stöd. Uppstår det ett problem ute på en skola hjälper de henne att lösa det. De förser henne med jacka, ryggsäck, kalender och namnskylt.

Företaget är anslutet till Bemanningsföretagen – en arbetsgivarorganisation som i sin tur tecknar kollektivavtal med fackförbunden – i Sofia Erikssons fall Lärarnas Riksförbund. Därmed har företaget också förbundit sig att ge henne likvärdig lön som kommunens lärare.

Sofia Eriksson tycker att hon blir väl bemött ute på skolorna. Nackdelen är, precis som för alla korttidsvikarier, att hon inte kan delta i den långsiktiga planeringen och inte sätta betyg.

Ändå är det långt mycket bättre än när hon jobbade för kommunens vikarieförmedling.

– De skickade ofta ut ett sms samma morgon när det dök upp ett vikariat och sedan var det en tävling om vem som svarade först.

Nu får hon i regel veta senast dagen innan, men oftast längre i förväg var hon ska vara, och de försöker alltid se till att hon, som är gymnasielärare och högstadielärare, hamnar bland äldre elever och inte på förskola.

Eva Mattisson-Kemi och Karin Palovaara, som driver Medarbetare Norr, är förskollärare i botten. Eva Mattisson-Kemi hade många års yrkeserfarenhet i södra Sverige, men när hon flyttade till Boden tvingades hon börja som springvikarie. De två kompanjonerna träffades när hon kom som vikarie till den förskola där Karin Palovaara var anställd.

– Vi konstaterade båda hur dåligt det fungerade med vikariehanteringen. Det kunde komma outbildade vikarier eller ingen vikarie alls, berättar Karin Palovaara.

Tillsammans kläckte de idén att starta ett bemanningsföretag och drog igång för tolv år sedan.

– Att anlita konsulter är ju helt naturligt när det gäller andra områden inom kommunen – vaktmästeri, snöröjning och så vidare – men när det gäller vikarier inom skolan finns av någon anledning ett ideologiskt motstånd, som vi har lite svårt att förstå, säger Karin Palovaara.

Deras affärsidé är att säkerställa kvalitén i skolan genom att garantera att det finns behöriga vikarier, men också att förbättra vikariernas situation.

För kommunen har det dessutom visat sig bli billigare än att ha egna korttidsvikarier.

Det privata näringslivet skrattar åt oss när de hör hur låga taxor vi har. Men vi är inte ute efter att tjäna några miljoner. Vi vill skapa en bra skola, säger Eva Mattisson-Kemi.

bemanning
Foto: Ulrika Vallgårda
Kommentera