Bokmässan

Därför är lärarna viktiga för Bokmässan

Frida Edman Bokmässan

Bokmässans vd Frida Edman är utbildad gymnasielärare.

| Foto: Karina Ljungdahl och Niklas Maupoix

Lärarna är Bokmässans största besöksgrupp.
– De betyder så otroligt mycket för oss och det känns därför extra bra att Skolspåret som vi presenterar håller väldigt hög klass, säger Bokmässans vd Frida Edman.

Frida Edman har hjärtat kvar i läraryrket.

– Jag är utbildad gymnasielärare i mediekunskap och historia och har tidigare jobbat i skolan. Så jag tänker på Bokmässan också ur ett lärarperspektiv, säger hon.

På vilket sätt?

– Exempelvis på hur fel det är att Bokmässan skulle vara något nästan bara för svensklärare. Det är väldigt viktigt för oss att särskilt just nu vara relevanta när det gäller eftervalsanalys, rasism, friskolefrågan, likvärdighet och segregation. Allt det som berör alla i skolan oavsett vilket ämne man undervisar i, säger Frida Edman.

På play även efter mässan

Lärarna är er största besöksgrupp på plats, men de seminarier du nämnde finns också i Bokmässan Play på nätet.

– Ja, egentligen är ju så gott som allt på Bokmässan relevant för en lärare. Men vi vill guida dem som inte kan besöka oss fysiskt till Skolspåret digitalt. Det är bara roligt om skolpersonal kan uppdatera sig där även efter Bokmässan. Jag tror även att lärare kan hitta matnyttiga seminarier på Skolledarspåret, säger Frida Edman.

Facken arrangerar tillsammans

Maria Bohlin, Lärarnas Riksförbund.

Lärarnas Riksförbund arrangerar i år Lärarscenen tillsammans med Lärarförbundet.

– När våra medlemmar i maj röstade igenom att vi på LR och Lärarförbundet skulle gå upp i Sveriges Lärare från 1 januari 2023 bestämde vi oss för att göra Lärarscenen tillsammans på Bokmässan, säger Maria Bohlin på Lärarnas Riksförbund.

Stressigt att få ihop allting på så kort tid?

– Det har varit mycket att göra och parallellt har ju alla jobbat med den kommande nya organisationen. Men det har varit väldigt roligt att planera Lärarscenen på Bokmässan tillsammans.

”En bra upplevelse”

Hur vill du beskriva ert program på Lärarscenen?

– Det är en bra mix av aktuella frågor och spännande personer. Jag hoppas och tror att de lärare som är på plats får nytta av samtalen – och en bra upplevelse, säger Maria Bohlin.

Kommentera