Malmö

Lärare sägs upp – får 700.000 i avgångsvederlag

Malmöläraren vars betygssättning kritiserats av Malmö stad får nu lämna jobbet - med ett avgångsvederlag på 700 000 kronor.

Skolvärlden har tidigare rapporterat om David Nilsson, lärare på S:t Petri skola i Malmö. Han fick kritik av skolledning och huvudman först för att sätta för låga betyg, och sedan för höga. Enligt hans version ska skolans rektor ha pressat honom att sätta högre betyg.

Han har sedan tidigare stängts av från undervisning och erbjudits ett avgångsvederlag på 150 000 kronor, som han tackade nej till. Efter MBL-förhandlingar lämnar han alltså nu sin anställning trots allt, men med en betydligt större summa pengar i fickan.

– Pengar som jag tror hade gjort större nytta någon annanstans i kommunen, säger David Nilsson till Sydsvenskan.

Flera före detta lärare på skolan bekräftar hans bild av att det förekommer påtryckningar gällande betyg från ledningen. Det framförs även kritik mot att flera personer i ledningen har anställt sina egna barn i verksamheten. Samtidigt finns de som kritiserar David Nilsson istället, och påpekar att han även tidigare fått lämna ett lärarjobb i Eskilstuna, med avgångsvederlag.

Kommentera