tidskriftpriset

Tidskriftspriset 2018 delas ut den 7 november.

Media

Skolvärlden nominerad till Tidskriftspriset

Skolvärlden är nominerad till Tidskriftspriset i kategorin ”Årets digitala tidskrift fackpress”.
– Att vara i final som en av fyra nominerade tidningar i Sverige känns fantastiskt roligt, säger Skolvärldens chefredaktör Jonas Fond.

Juryns motivering
  • En redan stark sajt har vässat sig ytterligare och vi gillar resultatet. Skolvärlden är kunnig, ambitiös och driver på utvecklingen för vad en organisationstidskrift kan göra digitalt för sin målgrupp. Att läsarna dessutom strömmar till i rekordfart är ett kvitto på att Skolvärlden är på rätt spår.

Skolvärlden är nominerad i kategorin Årets Digitala Tidskrift Fackpress tillsammans med Arbetsvärlden, Chef och Market.

Det här är Tidskriftspriset:

  • Tidskriftspriset verkar för en hög kvalitet inom tidskriftsbranschen genom att premiera goda förebilder och nyskapande insatser. Priset delas ut i samband med den årliga Tidskriftsdagen och Tidskriftsgalan som i år äger rum den 7 november på Cirkus i Stockholm. Nominerade och vinnare av Tidskriftspriset tas fram av ett antal jurygrupper med erfarna personer från mediebranschen.

På fredagen offentliggjordes de första nomineringarna till det prestigefyllda Tidskriftspriset. Skolvärlden är nominerad i kategorin”Årets digitala tidskrift fackpress” i konkurrens med Arbetsvärlden, Chef och Market.

Det är branschorganisationen Sveriges tidskrifter som delar ut priset till en tidskrift som ”på ett nyskapande och framstående sätt utvecklat innehåll, tjänster och interaktivitet i digitala medier”, som Sveriges tidskrifter beskriver det.

– Det är oerhört glädjande att få ett kvitto på att Skolvärlden ligger på en så hög nivå. Det ligger hårt arbete bakom, så klart, men det känns bra att det lönar sig, säger Jonas Fond.

I juryns motivering står det:

”En redan stark sajt har vässat sig ytterligare och vi gillar resultatet. Skolvärlden är kunnig, ambitiös och driver på utvecklingen för vad en organisationstidskrift kan göra digitalt för sin målgrupp. Att läsarna dessutom strömmar till i rekordfart är ett kvitto på att Skolvärlden är på rätt spår.”

– Det är stenhård konkurrens med de tidningar vi tävlar mot, men jag brukar säga att en nominering är en seger i sig och vi är väldigt glada så här långt, säger Jonas Fond.

I våras fick Skolvärlden ta emot Fackförbundspressens pris för reportaget om tre syriska lärare som med livet som insats trotsar Islamiska staten för att bedriva undervisning. Och för bara en månad sedan blev Skolvärlden nominerad till Publishingpriset i kategorin ”tidningswebbplatser”.

– För våra läsare är det här kanske inte så viktigt, men det gör oss på redaktionen ännu mer motiverade att driva på och utveckla oss själva och Skolvärlden för att fortsätta leverera journalistik av hög kvalitet inom utbildningsområdet.

Fler och fler har upptäckt nyhetssajten skolvärlden.se den senaste tiden.

Skolvärlden.se har gått som en raket under 2017 och 2018. Trafikkurvan har gått spikrakt uppåt och under 2017 uppmättes 2 224 165 unika sidvisningar – en ökning med över 24 % jämfört med föregående år. 

– Bra innehåll med engagerande artiklar är så klart grunden till att fler läser oss och att fler får upp ögonen för vår journalistik. Men vi har den senaste tiden arbetat efter en medveten digital strategi och det är kul att se att det ger effekt, säger Jonas Fond.

Tidskriftspriset delas ut under Tidskriftsgalan 2018 den 7 november.

Kommentera

LÄRARNAS RIKSFÖRBUND

Box 3529
103 69 Stockholm
Sveavägen 50

SKOLVÄRLDEN

Box 3265
103 65 Stockholm