Annons

Bloggar på Skolvärlden.se Skolvärldens bloggar

 • Alexander Skytte

  Alexander Skytte

  Alexander Skytte är lärare i idrott och hälsa på Skälbyskolan i Järfälla. 

   

  Som barn blev han diagnostiserad med adhd och senare i vuxenålder autism. Han har haft en känsloladdad skolgång som präglats av utåtagerande beteenden och missförstånd. Detta har legat till grund för hans drivkraft att bidra i utvecklingen för en skola som förstår och bemöter barns intressen och behov. Lite extra glöd har han för de barn som inte alltid följer normen, som inte alltid blir sedda eller bekräftade. 

   

  Alexander bloggar bland annat om förebyggande, hanterande samt bearbetande åtgärder utifrån ett barnperspektiv samt barns perspektiv med praktikfall från hans yrkesverksamhet.

 • Gabrielle Scherstein

  Gabrielle Scherstein

  Gabrielle Scherstein läser till ämneslärare i svenska och samhällskunskap med inriktning gymnasiet vid Lunds universitet. Hon har ett intresse för utbildning och undervisning samt engagemang för fackliga frågor. Som student representerar hon den kommande lärargenerationen med insyn och erfarenheter från lärarutbildningen.

 • Lina Lindström

  Lina Lindström

  • Lina Lindström är lärare i svenska och historia och undervisar på Midgårdsskolan i Umeå.
  • Hon strävar efter att integrera värdegrundsfrågor och olika förhållningssätt i sin verksamhet.
  • Linas blogg handlar om hur hon tänker och gör för att inte missa kvinnorna och de kvinnliga perspektiven i sin historieundervisning. 
  • Vill man läsa Linas tidigare inlägg, går de att hitta här.
  Senaste inlägg: När Gud var engelsman
 • Per Kornhall

  Per Kornhall

  Här bloggar författaren och skolexperten Per Kornhall om skola och skolutveckling.

  Per Kornhalls bok ”Barnexperimentet” fick stor uppmärksamhet för sina kritiska slutsatser om utvecklingen av den svenska skolan. Hans senaste böcker är "Alla i mål – skolutveckling på evidensbaserad grund" och "Förstelärare – En handbok”. 

 • Sara Bruun

  Sara Bruun

  Sara Bruun undervisar i engelska på Ringsjöskolan i Höör. Hon har genomgått en digital revolution och har även en del av sin tjänst som IKT-pedagog i Höör. Hennes språkbloggar har snabbt blivit en inspirationskälla för många. Engagerande och motiverande lektioner skapar lugna och trygga klassrum är hennes språklärarmotto. Här bloggar Sara om en språklärares vardag.

 • Åsa Morberg

  Åsa Morberg

  Åsa Morberg är en didaktiker och flitigt anlitad föreläsare och debattör, som brinner för skola och lärarutbildning. Hon har under många år ägnat sig åt undervisning, forskning och administration vid Stockholms universitet och Högskolan i Gävle. Hennes avhandling i pedagogik (1999) handlade om metodikämnet och docenturen bygger på forskning om nya lärares första tid. Hon arbetar internationellt som "vice president" i ATEE, en europeisk organisation för lärarutbildningen, och som styrelseledamot i WFATE, världsorganisationen för lärarutbildningar.

 • Lotta Lindström

  Lotta Lindström

  Jobbar som studie- och yrkesvägledare sedan 1994. Det var när jag var ute på skolorna som vikarie som jag upptäckte att det var nog i skolans värld jag ville jobba och därför sökte jag in på studie- och yrkesvägledarutbildningen 1991 och blev klar 1994. Jag har inte ångrat mig än fast det gått 21 år sedan dess. Jag har mest arbetat på grundskolor men också på gymnasiet och komvux. Alla skolstadierna är lika spännande och intressanta och väcker frågor som jag vill skriva om. Jag vill att alla elever ska ha rätt att få lyckas! 

 • Sofia Malmberg

  Sofia Malmberg

  Sofia Malmberg – föreläsare, författare och samordnare för skolbiblioteken i Järfälla, där hennes uppdrag är att verka för att skolbiblioteken i kommunen blir en integrerad del av skolans måluppfyllande verksamhet. 

 • David Spak

  David Spak

  David Spak arbetar som studie- och yrkesvägledare på en F-9-skola. Han har ett stort intresse och engagemang för vägledning i yngre åldrar, och anser att kontinuerlig vägledning redan från förskoleklass är ett viktigt inslag för att utveckla elevernas valkompetens. Han brinner också för informations- och kommunikationsteknik (IKT) i vägledning och anser att det är ett viktigt inslag för en vägledning i framkant. Hans blogg berör framför allt kontinuerlig vägledning och IKT i vägledning.

 • Avslutade bloggar
 • Alexandra Alexandersson

  Alexandra Alexandersson

  Alexandra Alexandersson läser till ämneslärare i svenska och bild på Linnéuniversitetet i Växjö. Hon bloggar om lärarutbildningen och hur det är att vara lärarstudent på nya utbildningen, något hon tycker är viktigt eftersom det är sällan som studenternas röst hörs när utbildningen diskuteras. Hon går nu tredje året och är även aktiv i LR Stud Växjö.
   

 • Morlin Schubert

  Morlin Schubert

  Morlin Schubert är från Tyskland och kom till Sverige 2010 som utbytesstudent, men hon trivdes så bra att hon stannade kvar. Nu är hon nästan färdig gymnasielärare i teater och tyska och samtidigt arbetar hon som högstadielärare i tyska. Hon bloggar om hennes första år som lärare, varför det är bra att den svenska skolan är annorlunda än den tyska och hur det är att vara lärarstudent på en kompletterande pedagogisk utbildning på distans.

 • Lotten Johansson

  Lotten Johansson

  Lotten Johansson har jobbat som studie- och yrkesvägledare sedan 2007. Var själv skoltrött och omotiverad som elev på högstadiet. Efter kompletteringar på folkhögskola blev hon sedan den första i sin släkt att studera på högskolan. För henne har det känts mest rätt att jobba i skolor i områden med stora utmaningar. Har arbetat på grundskola och gymnasium – Alby och Södertälje, och nu på Hovsjöskolan. Arbetar utifrån att studie- och yrkesvägledning ska vara en röd tråd genom elevernas hela skolgång. Det skapar förutsättningar för eleverna att utforma sin egen framtid.

 • Uwe Müller

  Uwe Müller

  Uwe Müller är legitimerad karaktärsämneslärare för lätta fordon och har arbetat inom skolan sedan år 2000, nu på ett litet fristående gymnasium som heter Alingsås Yrkesgymnasium. Han är aktiv inom Lärarnas Riksförbunds forum för yrkesämnen sedan några år. Han skriver om yrkeslärarnas roll inom lärarkåren och om förutsättningar och utmaningar inom yrkesförberedande program.

 • Hans Teke

  Hans Teke

  Hans Teke är doktorand i utbildningsvetenskap vid Lunds universitet och före detta lärare i filosofi, religion och svenska. Han bloggar på Skolvärlden om allt som kan förverkliga visionen av en vetenskapligt uppdaterad svensk skola.

 • Katarina Lycken Rüter

  Katarina Lycken Rüter

  Hon är förstelärare i svenska vid Östra Reals gymnasium i Stockholms innerstad, men undervisar även i religion och religionsdidaktik vid Uppsala Universitet. Efter 25 år i yrket är fortfarande den stora frågan "hur får jag mina elever att vara aktiva i lärandet, engagerade i utveckling av kunskaper och förmågor och säkert förberedda för sitt fortsatta lärande efter gymnasiet?". Bloggen handlar om små och stora steg framåt och bakåt i vardagslivet i klassrummet.

 • Håkan Tallgren

  Håkan Tallgren

  Lärarstudenten Håkan Tallgren skriver om skolpolitik, skoldebatt, undervisning och inte minst om livet på lärarutbildningen i Uppsala. I bagaget har han studier i statskunskap och engelska – och ett stort engagemang för statlig styrning av skolan.

 • Karin Kers

  Karin Kers

  Karin Kers arbetar på en liten gymnasieskola i glesbygden i Jämtlands län. Där undervisar hon på alla skolans program och är ledamot i Skolkonferensen – en samverkan mellan elever, personal och rektor.

  Hon är legitimerad gymnasielärare i samhällskunskap och historia och även biträdande kommunombud för Lärarnas Riksförbund i Härjedalen.

 • Redaktionsbloggen

  Redaktionsbloggen

  Här kan du följa vårt arbete på redaktionen och läsa om våra upplevelser och tankar om skolans värld. Kommentera gärna våra inlägg och kom med tips!

  Vi som skriver här heter i bildens turordning Synnöve Almer (redaktör), Emil Hedman (reporter), Anna-Lena Hernvall (chefredaktör) och Åsa Larsson (reporter).