tusenlappar

Arbetsmiljöverket hotar Enköpings kommun med böter.

Arbetsmiljö

100 000 i böter för Enköping

Arbetsmiljöverket hotar med vite på 100 000 kronor om Enköpings kommun inte tar tag i arbetsbelastningen på två skolor. 

Senast den 15 augusti ska problemen på Munksundsskolan och S:t Iliansskolan vara lösta, annars väntar böter på 100 000 kronor.

Frank Stoor, utbildningsförvaltningen.
Frank Stoor, utbildningsförvaltningen.

Problemen har pågått i många år. Främst handlar det om hög arbetsbelastning, och på en av skolorna om att klimatet är så att lärarna är rädda för att berätta om sina problem av rädsla för repressalier.

– Det låter som att vi skulle driva någon linje mot personalen. Jag känner inte igen det. Jag är mycket förvånad, säger Frank Stoor.

Han uppfattar situationen som utagerad, att facken och representanter för arbetsgivaren kom överens om åtgärder redan under hösten 2015.

– Vi delar inte den delen att problemet är löst. Det finns risk för ohälsa bland personalen på grund av hög arbetsbelastning. De vill ett tydligt arbetsuppdrag anpassat efter de resurser som finns till förfogande. Hittills har medlemmarna upplevt att arbetslagen själva får lösa problem som uppstår. Det är samma situation som för ett par år sedan. Tyvärr, säger Jenny Wibrell, Lärarnas Riksförbunds kommunombud.

Kommentera

LÄRARNAS RIKSFÖRBUND

Box 3529
103 69 Stockholm
Sveavägen 50

SKOLVÄRLDEN

Box 3265
103 65 Stockholm